Emma Sleep

Wij werden door Emma Sleep benaderd met de vraag of wij konden meedenken over het verbeteren van de zoekresultaten op voor hen belangrijke termen. Denk hierbij aan producttermen zoals matrassen, boxsprings maar ook termen gerelateerd aan slaapkamer inrichting of slaap-gerelateerd advies.

Uitdaging

Emma Sleep is een groot bedrijf dat in veel landen opereert. Hierdoor ligt de focus op e-commerce en korte-termijn strategie, om beter het overzicht te kunnen behouden en zo effectief mogelijk te handelen.

Toch ontstond de wens voor een bekwame SEO-partner, omdat helder werd dat op dit vlak nog het meeste resultaat geboekt kon worden. Ook miste op dat moment de capaciteit om dit zelf efficiënt uit te rollen.

Oplossing

Emma Sleep is de samenwerking aangegaan met First Aid en kreeg hierbij een dedicated Senior SEO consultant toegewezen. Als eerste zijn alle SEO verbeterpunten (zowel op de site als daarbuiten) in kaart gebracht via onze volledige STAC audit (site structuur, techniek, autoriteit, content) en een grondige analyse van alle relevante pagina’s op de Emma-Sleep website.

Hierna is een planning gemaakt met de focus op het eerst tackelen van de quick wins, om zo op korte termijn door te groeien naar de meer ambitieuze verbeterpunten en winkansen.

Impact

Het optimaliseren van de on-site SEO, alsmede hardop meedenken over het verbeteren van bestaande pagina’s en functies, zorgt ervoor dat de Emma Sleep website nog beter mee concurreert in de hyperconcurrerende markt van beddengoed. Door SEO een prioriteit te maken, ondersteunt het ook lopende content en PR-activiteiten en helpt het bij het tot stand brengen van nieuwe concepten. Ook dragen de werkzaamheden bij aan een betere gebruikerservaring voor de bezoekers en klanten van Emma.

Tjerk Rintjema

Tjerk is de master technische dienst en staat samen met Marlon aan ‘t roer van First Aid Marketing. Op de werkvloer is hij vaak ‘all business', maar hij participeert graag in de borrels. Hij lijkt misschien de cool calm collected boss, maar kijk eens voor de gein naar onze 404 pagina om te zien dat hij ook wel van een feestje houdt.

Tjerk's standaard quote“Let op de cashflow”

Tijdens de Vrij-mi-bo drinkt hij : Gin-Tonic sans tonic

6
Marlon Augustijn

Deze troublemaker staat aan het roer van First Aid Marketing. Gespecialiseerd in webdesign en zoekmachine-optimalisatie. Deze echte Hagenees heeft een passie voor hiphop, goede streetfood & Keith Haring printjes op zijn kleding.

Marlon’s standaard quote : “Ik ben wel down om Syrisch te halen voor lunch.”

Tijdens de Vrij-mi-bo drinkt hij
: Alles wat op de plank staat

1